Открити рудници, та даже и закрити, геодезическа основа за рехабилитация и проектиране на пътища, 3D кадастър, трасиране и
снимане за екзекутиви на сгради и съоръжения ... практически навсякъде, където ползваш тотална станция
За повдигнатото с червено - да, съгласен съм, въпреки, че за някои неща бих поспорил , но едва ли ще има смисъл.
Ако говорим за скенера, функцията сканиране на заложения обект тогава много от нещата биха отпаднали. Така например, според мен отпада проектирането на пътиша, защото все пак се изисква някаква точност на тази теренна снимка, която ще е за проектирането им (а аз съм много чувствителен на тази тематика (точност)), защото, когато зададеш площта, която трябва да бъде сканирана е много възможно да не получиш формата на терена , а някаква друга, която по-скоро ще е смесена с местния ландшафт. За 3D кадастъра по същия начин. Не че не е възможно да заснемеш желаната повърхнина, но ще коста повече усилия и време (в офиса), отколкото да пратиш някой да търчи с призмата и да си снимаш по бабешката, 'дет се вика.
Че е полезна функция - да, няма две мнения по въпроса, но инвестиция от 50000 (маи бяха някъде там, стига да не греша )за скенер на Лаика е доста сериозна и защо да не си спестя 20000 от тях и да не си купя TPS1200+, едносекундна, пък който иска да си ползва скенера, навсякъде, където е приложима и тоталната станция.
Поздрави!!!
П.С. По начина, по който съм изложил мнението си и четейки го стигам до заключението, че е възможно то да бъде възприетно с нотка на заяждане, което искам силно да подчертая, че не е така, това е моята гледна точка.