g_ishkitiev написа:Отделно сега съм се заиграл с Visual Studio 2005 и се мъча да си напиша сам някой програмка за него.
Та ако има някой от форума които знае как се пише точно трансформацията за координати, ще бъде от много голяма полза.. Може направо да си трансформираш координатите директно на полето и да си търсиш точките.. според мен ще е мн. удобно за разни "неоткрити" трангулачни точки

..
Виж, аз бях мераклия преди година:
http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=12162
Мисля, че правих още нещо по програмката, но така и не го качих никъде - нямаше интерес, а и сега не съм в БГ, и не ми пука много.
Иначе можеш да сложиш ВСИЧКО на Windows Mobile: Garmin, Navitel, OziExplorer, Pathaway, CompeGPS - т.е. всички програми за векторни и растерни карти.
Има хубав емулатор на DOS и без проблем получаваш - TPLAN работещ в джоба ти.
Да спомена само и PowerCAD - джобна аналогия на Autocad, на която работят Lisp-програмки.
Чудесно работят GIS програмки с GPS - най-популярна е ESRI-ArcPad - можеш да мериш и крокираш на място.
Има и специализирани програми за трасиране, ама не съм се мъчил с тях въобще - Trimble и Topcon имат такива ръчни компютри базирани на WinCE.
Единствените недостатъци на PocketPC-тата не са ударо- и водо-устойчиви, и общо взето карат на батерия не повече от 8 часа (има за повечето стари модели разширени батерии, които са обикновено с двоен капацитет).